Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/b/b/oronljus.eu/httpd.www/wp-content/plugins/async-js-and-css/functions.php on line 172 Instruktion - Behandling med öronljus.

Instruktion för öronljusbehandling

Att använda öronljus

Innan du börjar: 

Avstå från användning av öronljus vid perforerad trumhinna, dränering av trumhålan med inopererat rör, öroninflammation. Är du osäker på om öronljus är lämpliga för dig bör du rådfråga en terapeut innan behandlingen. Eftersom öronljusen används brinnande finns det risk för brännskador. Ha därför alltid en annan person närvarande som hjälp. Rummet får inte vara dragigt. Medan ljuset brinner, kan glöd och små askpartiklar lossna. Till skydd för håret och kläderna kan du täcka området runt ljuset med en fuktig duk eller en bit aluminiumfolie som du för ljuset igenom, genom att göra ett litet hål. Den ände av ljuset som förs in i örat har ett isatt säkerhetsfilter. Ställ ett vattenglas nära till hands att släcka ljuset i efter behandling. Användningen sker på eget ansvar och egen risk. Följer du anvisningarna noga är användningen både enkel och säker.

Användning: 

Den som skall behandlas lägger sig bekvämt i sidoläge. Lägg en kudde under huvudet så att hörselgången pekar lodrätt uppåt. Ljusets smala ände, den ände som i vissa ljus har säkerhetsfilter och/eller plastplugg, placeras lodrätt i den yttre hörselgången. Detta sker med en lätt vridning och ett lätt tryck så att ljuset sluter tätt vid sidorna. Är ljuset rätt placerat så kommer den som behandlas att höra ett lätt knastrande och suset från lågan. Tänd ljuset i den andra änden. Personen som hjälper till håller tag om ljuset under hela behandlingen och ser till att inget hår kommer i närheten av lågan.

OBS!

Ljuset slocknar inte av sig själv! Senast när ljuset brunnit ned till en nivå ca 1-2 cm ovanför mar­keringsstrecket runt ljuset (om markering finns), avlägsnas ljuset ur örat med en lätt vridning och släcks i ett vat­tenglas. Om markering saknas rekommenderas att avsluta när ca 5 cm av ljuset återstår. Båda öronen skall behandlas med varsitt ljus. Eventuella kondensrester i den yttre hörselgången kan avlägsnas med tops.

Vid obehag, avbryt genast behandlingen. Observera att detta inte är något läkemedel och inte kan ersätta läkarvård eller mediciner.